Смартфон или Фотоапарат?! Тези вече прекалиха!

857 Гледания
Публикуван

Днес искам да разгледаме едно устройство от Xiaomi, модел Note 10, което изненадва със 108 мегапикселова камера, което си е направо лудост. Но дали?

 Разгледай Xiaomi Mi Note 10 тук - http://bit.ly/38hLzzQ
 Поръчай НОВАТА ми книга тук: http://bit.ly/2O6xJXR
 Купи книгата ми тук: https://ozn.bg/2OMkauI
 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k
 Елате в нашия Discord: https://discord.gg/TheClashersOfficial

Днес продължаваме традицията си да разглеждаме интересна техника в този канал и преди няколко седмици в полезрението ми влезе едно странно число – 108. Защо му е на някой да слага 108 мегапикселова камера на телефон и какви ли снимки ще прави? От шаоми явно отново са решили да привлекат вниманието към себе си с интересни и нестандартни решения. Благодарение на Ардес.бг сега ще го разгледаме заедно и ще го тестваме, но давайте преди това да отваряме кутията и да видим какво са включили в комплекта.

Социални мрежи:
 Facebook: http://bit.ly/2hEack9
 Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
 Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
 E-mail: [email protected]

Към края на годината се запознахме с много интересни модели и точно когато си мислим, че вече няма накъде Xiaomi решават да разтърсят малко нещата като за последно през 2019. Отново в стила на марката ценовият клас е среден, но предлага много за цената си.

Нека погледнем малко външните характеристики и дизайна. Не знам само на мен ли ми се струва така, но адски много прилича на Huawei P30 Pro. Пишете ми долу в коментарите така ли е според вас, защото аз си мисля, че е директен копи пейст. И то не само от задната страна. Отпред имаме извит по краищата дисплей и ноч като капка, който съдържа предната камера. Като цяло размерите му не са големи, но е малко по-дебел от очакваното. За това си има причина и тя е батерията, но за нея ще говорим по-нататък. Теглото също е стабилно 208 грама, но отново тука играе батерията. От дясната страна са разположени контролите за силата на звука и пауър бутона, а отдолу имаме усб тайп с и 3.5 милиметров жак за слушалки, който вече не е толкова често срещан в по-премиум устройствата на наши дни. Сензорът за пръстов отпечатък се намира под дисплея, но има и опция за отключване с лице.

Най-важната черта на това Xiaomi обаче несъмнено е камерата или по-точно камерите. Една от тях е с цели 9 пъти повече мегапиксели от iPhone 11. Защо обаче са ни нужни 108 мегапиксела и ще направят ли разлика, да определено, но едва ли ще я забележим на този екран. Всяка една от петте камери си има собствена цел. Главната с толкова много пиксели е широкоъгълна и най-използвана. Втората е телефото, която се използва за портретни снимки и поддържа 2 по оптичен зуум. Тя е 12 мегапиксела и прави впечатляващ блър на фона и кристален детайл на предмета, който е на фокус. Третата камера е отново телефото, но с 5 мегапиксела и оптичен зуум до 5 пъти. След това може да приближите до 10 пъти хибридно и до 50 пъти дигитално. Естествено качеството се влошава все повече. Четвъртата камера е ултраширокоъгълна с 20 мегапиксела, което изобщо не е малко за такъв тип сензор. И накрая петата камера е макро, нещо което не съм срещал до момента. Тя е 2 мегапиксела и ви позволява да снимате предмети от екстремно близки разстояние. Минимума е само 2 см. Качеството не е перфектно, но все пак е страхотна екстра и дава много възможности.

Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Категории
Хора и блогове
Етикети
смартфон, фотоапарат
Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.
Публикувайте първия коментар за този клип.