Интервю на Венелин Петков – Директор „Новини актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group

77 Гледания
Публикуван
Венелин Петков ръководи отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group от 2014 година. Основна част от професионалната си кариера той изгражда в bTV, където започва работа като репортер и водещ още при създаването на телевизията през 2000 г. По-късно трупа опит и като автор и продуцент на документални филми. Той е единственият български журналист, носител на престижната американска награда „Пийбоди” за майсторство в телевизия, радио и уеб, като и до днес продължава да налага най-високи професионални стандарти и иновативна визия за развитието на висококачествено новинарско съдържание в среда на пълна интеграция между телевизия, радио и уеб.
Под ръководството на Венелин Петков дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group въведе първата в България система за аугментирана (добавена) реалност в ефир през 2015 година, мултифункционално студио с първата в Европа извита LED видео стена, с резолюция по-голяма от Full HD през 2016 година, а през 2017 г., в съответствие с промяната на потребителските навици, и 360-градусови видео новини във Facebook страницата на bTV Новините.
Венелин Петков ръководи международния екип от професионалисти, които реализират изграждането на студиото и въвеждането а новите технологии и методи в работата на редакцията.
Категории
Новини и политика
Етикети
интервю, венелин петков, директор, предавания, спорт, актуални, новини
Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.
Публикувайте първия коментар за този клип.